Leidsin internetiavarustest väga maitsva toorjuustukoogi retsepti, mida soovin jagada oma blogis. Retsept on mõeldud 24 cm diameetriga vormi jaoks.
Suussulava toorjuustukoogi tegemiseks läheb vaja:
- 120g digestive küpsiseid
- 50g sulatatud võid
- 400g toorjuustu
- 120g suhkrut
- 200g hapukoor
- 150ml vahukoor
- 2 muna
- 2 spl maisitärklist
- 1.5 tl vanilli ekstrakti või vanillisuhkur
- 1/4 sidruni mahla
Kõigepealt valmista koogi põhi:
- Pane või lõigud tassi, see järel aseta tass kaussi ja vala või sulatamiseks kaussi kuum vesi. Kiiremaks või sulamiseks kata tass taldrikuga.
- Nii kaua kui või sulab purusta teises kausis või köögikombainis küpsised. Paras suurus on väikesed küpsise tükid, mitte pulber!
- Võta vorm lahti ja aseta küpsetuspaberi lahti lõigatud leht üle põhja osa ning pane vorm uuesti kinni. Tõmba küpsetus paber äärtest nii, et vormi põhja jääks pingul küpsetus paber.
- Sega küpsised ja või oma vahel korralikult ära ja vala küpsetusvormi põhja. Aja supilusikaga laiali ja ümara poolega õrnalt silu vormi põhi ühtlaseks katteks.
- Mähi koogivorm alt fooliumiga.
- Pane vorm külma kuni koogi taigen valmis saab.
Järgmisena tee koogi taigen:
Saumikser on hea abimees koogitaigna segamiseks.
midagihingele.planet.ee – hea teada!
NB! Suure kiirusega taigna segamine teeb toorjuustu liiga vedelaks.
- Aseta kaussi toorjuust ning suhkur ja sega kuni toorjuust on muutunud paksuks massiks.
- See järel lisa 200g hapukoor ja sega rahulikult taignasse.
- Järgmiseks lisa taignale 150ml vahukoor ja sega õrnalt ühtlaseks massiks.
- Võta kauss ja löö lahti 2 muna. Klopi kahvliga munad lahti, et seguneksid taignaga kergemini ja see järel lisa taignale. Võid valada munad ka otse taignasse ja siis rahulikult taignale sisse segada.
- Lisa taignale ilma kuhjata 2 supilusika täit maisitärklist ja sega rahulikult taignasse, nii et ei oleks maisitärklise tükke.
- Lisa 1.5 teelusika täit vanilli ekstrakt või 8g vanillisuhkur ja jälle sega rahulikult sisse.
- Lõpetuseks lisa 1/4 sidrunit (keskmine) ja tee viimane rahulik, kuid korralik segamine.
Kobineeri ja pane ahju!
Õhumullide kätte saamiseks võid vaikselt vormi koputada vastu lauda.
midagihingele.planet.ee – hea nipp!
- Aseta ahjuplaat alt teisele kõrgusele ja kuumuta ahi 180C peale.
- Võta külmkapist koogivorm, aseta lauale ja vala taigen vormi.
- Kui ahi on kuum pane fooliumi mähisega koogivorm ahjuplaadile.
- See järel vala ahjuplaadiel 0,5l – 0,75l vett.
- Küpseta 180C kraadi juures 30min.
- Peale 30min vähenda kuumust 150C kraadini ja küpseta veel 30min.
- See järel lülita ahi välja ja lase koogil olla ahjus veel 1 tund.
- Võta kook ahjust välja ja lase jahtuda
- Enne tarbimist pane kook külma 6 tunniks.
Ongi kook valmis!
Koogi kõrvale sobib suurepäraselt maasika või vaarika toormoos.
Head maiustamist. 😊