Üks minu lemmikuid magustoite on kohupiimasõrnikud! Sobivad hästi hommiku- või õhtusöögiks või kui soovid millegi hea ja magusaga maiustada. 😊
Uuendatud 22.10.2020
Sõrnikute tegemiseks läheb vaja:
- 2 pakki kohupiima rosinatega
- 1 vabalt peetava kana muna
- Näpuotsaga Himaalaja soola
- 2 supilusikat täisteranisujahu, umbes 45-50 g
- Praadimiseks võid
1. Tee tainas valmis
- Pane kaussi 2 pakki kohupiima, muna ja näpuotsaga soola.
- Sega koostisosad rahulikult ühtlaseks massiks.
- Järgmisena lisa taignale 2 supilusikatäit täisteranisujahu.
- Sega jahu korralikult taigna sisse ja jälgi, et taignasse ei jääks segamata jahu taskuid.
- Pane tainas külmkappi umbes 15 minutiks, et jahu saaks paisuda.
2. Pane taigen pannile ja prae kuldpruuniks
Kuna pann peab olema praadimiseks tuline tuleb ühelt poolt praadida vähem, selleks et sõrnikud kõrbema ei läheks.
midagihingele.planet.ee
- Kuumuta pann tuliseks ja sulata või pannil.
- Kui pann on tuline keera kuumus keskmisele tasemele.
- Vormi märgade kätega 6 sõrnikut ja aseta rahulikult pannile.
- Pannil on õige temperatuur kui sõrnikuid asetades hakkab taigen särisema.
- Prae keskmise kuumusega kaane all ühelt poolt 7-9 minutit ja teiselt poolt 10-12 minutit kuldpruuniks.
- Võta kaas pealt ära ja lase sõrnikutel paar minutit pannil taheneda.
- See järel võta sõrnikud pannilt ära ja aseta taldriku peale jahtuma.
3. Naudi supermaitsvaid sõrnikuid
Suur töö on tehtud ja on aeg nautida oma töö vilju.
Sõrnikud maitsevad hästi mee, hapukoore või jäätisega.
Kasuta ära võimalus saada vitamiine ja lisa marju!