Lihtne brokkoli püreesupp

Brokkoli püreesupp serveeritud koos krõbeda peekoniga.

Kui tuleb isu heale supile ja brokkolipüree supp on üks lihtsamaid suppe, mis valmib lihtsalt ja kiiresti!

Valmistamiseks läheb vaja

  • 0,5l Puljong – kasutasin 350ml Food Studio kanapuljongit.
  • 2 väikest porgandit (või üks suurem)
  • 2 keskmist kartulit
  • Pool suurt sibulat (või üks väiksem)
  • 500g brokkolit
  • Pool karpi sulatatud juustu Merevaik
  • Saumikser!

Läheb tegemiseks!

  • Pane pott tulele ja vala puljong potti. See järel loputa puljongikott umbes 150 ml veega ja vala potti. Ongi 500ml puljongit!
  • Kuni puljong keema läheb koori ja viiluta porgandid ning see järel pane otse potti. Keeda tasasel tulel.
  • Nii kaua kui porgand keeb koori kartulid ja sibul. Haki kartul väikesteks kuubikuteks ja viiluta sibul õhukesteks seibideks. Lisa juurviljad potti.
  • Järgmiseks võta ette brokkoli ja eralda õisikud varrest. Kui potti mahub võid soovi korral viilutada ka varre. Lõika õisikud väikesteks tükkideks ja lisa brokkolli potti. See järel sega korralikult juurviljad läbi.
  • Lisa kuumust kuni keemiseni. See järel hauta tasasel tulel kuni brokkoli on pool pehme. Brokkolit ei tohiks keeta üle 10 min. Vastasel juhul muutub brokkoli värvus kahvatuks rohekas kollaseks ja supi maitse, kui ka värvus saavad kannatada.
  • Kui juurviljad juba pool pehmed võta supp tulelt ja asu saumikseriga juurvilju purustama. Kui supp näeb juba püree moodi välja lisa pool karpi sulatatud juustu (soovi korrad võid panna ka rohkem). See annab supile hea maitse ja ilusa erksa värvuse.

Serveerida soojalt

Supile annab ilu ja maitset krõbedaks praetud peekon või krõbedad röstisaia kuubikuid.

Tegu on väga lihtsa ja maitsva supiga, mida saab isikupärastada teise sulatatud juustu, puljongi või lisada maitserohelist. Lase fantaasial lennata!