Omlett on suurepärane hommikusöök ja hea viis alustada päeva. Kasuta võimalust teha omlett tervislikumaks ja lisa sinna köögivilju. Kirjutan ühest minu lemmik kombinatsioonist.
Omleti tegemiseks läheb vaja:
- Suvikõrvits (umbes 50g).
- Pool keskmist tomatit.
- 2 vabaltpeetava kana muna.
- Paar supilusikat vett.
- Peale raputamiseks hakitud tilli ja peterselli.
- Natukene Cheddar riivjuustu.
- Praadimiseks 1 supilusikas oliivõli ja väike tükk võid.
- Matisestamiseks Himaalaja soola ja purustatud musta pipart.
1. Ettevalmistus omleti tegemiseks
- Haki suvikõrvits ja tomat sobivateks tükkideks.
- Klopi lahti 2 muna kuid ära veel soola lisa.
2. Läheb omleti tegemiseks
- Kuumuta pann oliivõli ja võiga.
- Pane pannile suvikõrvits ja prae üks pool kuldpruuniks.
- Lisa hakitud tomat, maitsesta pipra ja natukese soolaga ning sega.
- Klopi munad uuesti läbi 1-2 spl veega ja maitsesta soolaga.
- Prae tomatit nii kaua kuni hakkab pannil närtsima.
- Vala lahti klopitud munad pannile ja soovi korral paiguta labidaga köögiviljad võrdselt pannil.
- Kui omlett on hakkanud hüübima lisa riivjuust ja kata pann kaanega paariks minutis.
- Kui juust sulanud ja munad küpsed pealt poolt raputa omletile maitseroheline.
- Lülita pliit välja ja tõsta pann kõrvale. Lase omletil järelküpseda ja jahtuda.
3. Serveeri omlett
- Serveeri omlett taldrikul või nagu mulle meeldib leiva peal koos lehtsalatiga.
- Valmista ette leivad pannes taldrikule ja asetades leiva peale lehtsalat.
- Lõika omlett kolmeks nagu Mercedese märk või neljaks veerandiks.
- Aseta labidas poole lahtilõigatud tüki alla, selleks et voltida suur tükk ilusti leiva peale.
- Naudi kosutavat hommikusööki.
Head isu! 😊