Kapsahautise tegemiseks läheb vaja:
- Peakapsas 600-700g
- 1 suurem porgand
- Kodune hakkliha 250-300g
- 1 keskmine sibul
- Praadimiseks oliivõli
- Maitseaineid: sool ja pipar
Valmista kapsahautis
Nipp: Natuke ülesoolatud hakkliha laseb kapsal üleliigse soola endasse imada.
midagihingele.planet.ee – Heiki ema nipp
- Valmista ette köögiviljad: haki kapsas, porgand ja sibul tükkideks.
- Aja keema potis umbes 300 ml vett ja pane hakitud kapsas potti.
- Jäta kapsas hauduma kaane alla keskmise kuumusega.
- Kuumuta pannil oliivõli ja pane sibulad pannile.
- Oota kuni sibulad hakkavad särisema ja lisa pannile porgandid.
- Prae porgandid koos sibulatega kuldpruuniks ja lisa hakkliha.
- Maitsesta hakkliha rohkema soola ja vähese pipraga ning prae pruuniks.
- Kui hakkliha köögiviljadega on valmis vala segu kapsaga ühte potti ja sega läbi.
- Hauta kuni kapsas on kerge krõmpsuga ja tõsta kuumalt raualt ära.
- Lase maitsetel ühtlustuda 10-15 minutit.
Serveeri kapsahautist koos keedukartuliga. 🙂
midagihingele.planet.ee soovitab.