
Need maitsvad pannkoogid teevad pühapäeva veelgi toredamaks!
Sellest retseptist saab kaks suurt pannkooki nagu pildil.
Koostisosad
- 40g täistera kaerahelbeid
- 80g speltajahu või täistera nisujahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 1/3 tl söögisoodat
- 1/3 tl soola
- 2 tl rafineerimata roosuhkrut
- Maitse järgi kaneeli
- 160g kefiiri
- 2 tl sulatatud kookosrasva
- 1 Muna
Praadmiseks võid
Taigna valmistamine
- Pane kuivained kaussi ja sega korralikult läbi.
- Lisa vedelad ained: kefiir, muna ja kookosrasv.
- Sega kõik ained korralikult kokku.
- Väldi taigna ülesegamist.
- Lase taignal seista 5-10 minutit.
Pannkookide küpsetamine
- Kuumuta pann ja pane tükike võid pannile.
- See järel pane pool taignast pannile ja küpseta keskmise kuumusega.
- Kui taigen valgub liiga laiali, siis tõmba labidaga ääred kokku.
- Küpseta pannkook kuldpruuniks (umbes 4-5 minutit).
- Kuna pannkoogid on paksud, siis pealmine pool küpsetamise käigus ei kalgendu.
- Kiire randme liigutusega, kuid ettevaatlikult keera pannkook teise poole peale.
- Küpseta teine pool kuldpruuniks (umbes 3-4 minutit).
Pannkookide serveerimine
Serveeri pannkoogid lusikatäie kreeka jogurti ja lemmik marjadega.
Magusust lisa mee, agaavi- või vahtrasiirupiga. Head isu!