Kohevad ja tervislikud täisterapannkoogid

Kohevad ja tervislikud taisterapannkoogid

Need maitsvad pannkoogid teevad pühapäeva veelgi toredamaks!
Sellest retseptist saab kaks suurt pannkooki nagu pildil.

Koostisosad

  • 40g täistera kaerahelbeid
  • 80g speltajahu või täistera nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1/3 tl söögisoodat
  • 1/3 tl soola
  • 2 tl rafineerimata roosuhkrut
  • Maitse järgi kaneeli
  • 160g kefiiri
  • 2 tl sulatatud kookosrasva
  • 1 Muna

    Praadmiseks võid

Taigna valmistamine

  • Pane kuivained kaussi ja sega korralikult läbi.
  • Lisa vedelad ained: kefiir, muna ja kookosrasv.
  • Sega kõik ained korralikult kokku.
  • Väldi taigna ülesegamist.
  • Lase taignal seista 5-10 minutit.

Pannkookide küpsetamine

  • Kuumuta pann ja pane tükike võid pannile.
  • See järel pane pool taignast pannile ja küpseta keskmise kuumusega.
  • Kui taigen valgub liiga laiali, siis tõmba labidaga ääred kokku.
  • Küpseta pannkook kuldpruuniks (umbes 4-5 minutit).
  • Kuna pannkoogid on paksud, siis pealmine pool küpsetamise käigus ei kalgendu.
  • Kiire randme liigutusega, kuid ettevaatlikult keera pannkook teise poole peale.
  • Küpseta teine pool kuldpruuniks (umbes 3-4 minutit).

Pannkookide serveerimine

Serveeri pannkoogid lusikatäie kreeka jogurti ja lemmik marjadega.
Magusust lisa mee, agaavi- või vahtrasiirupiga. Head isu!