Unistasin heast kana retseptist. Internetis ringi vaadates avastasin enda jaoks kanataskud. Valmistasin neid oma sünnipäevaks ja kõigile meeldis! Nüüd soovin jagada seda retsepti oma blogis.
Kanataskute vamistamiseks läheb vaja:
- 2 Kanarinnakud
- 3 spl Päikesekuivatatud tomatite õli (võib asendada oliivõliga)
- 1 tl Broileri maitseainet (Meira)
- 1 tl Ürdisegu küüslauguga (Santa Maria)
- 0,5 tl Himaalaja soola (võib asendada meresoolaga)
- 1 spl Toorjuust kurgi ja tilliga (Otto)
- 1 spl riivitud Cheddar juustu (Valio)
- 0,5 tl Küüslaugupulbrit (Meira)
- Peotäis spinatit
- Kanataskute kinnitamiseks hambatikud
Kana lõikamine ja marineerimine
Pane puhtasse kaussi 3 spl õli, 1 tl ürdisegu küüslauguga, 1 tl broileri maitseainet ja pool teelusika täis soola. Sega ühtlaseks ja jäta maitseained ühtlustuma.
Seejärel lõika kana küljele tasku.
- Aseta lahti lõigatud kanarinnakud marinaadi ja hõõru korralikult marinaadiga kokku.
- Kata kauss toidukilega ja pane külmkappi vähemalt pooleks tunniks seisma.
Täidise tegemine
Täidise tegemiseks võta peotäis spinatit. Lao lehed üksteise peale, keera rulli ja lõika õhukesteks viiludeks. Pane lõigutud spinat kaussi ja lisa 1 spl toorjuustu, 1 spl riivitud Cheddar juustu ja pool teelusikat küüslaugupulbrit. Sega vaikselt ühtlaseks massiks.
Kanatasku täitmine
- Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga
- Aseta kanarinnak ahjuplaadile lahtisena
- Pane üks lusikatäis täidist lahtise kanarinnaku keskele
Seejärel kergete liigutustega volid kanatasku ja kinnita tasku hambatikkudega. Hea võte on kinnitada nii, et alumine kanatasku osa on veidi ülespoole. Siis ei pääse täidis välja voolama.
Küpsetamine
- Eel kuumuta ahi 190C-ni
- Küpseta ahju keskmisel kõrgusel 35-45 minutit (suuremad taskud vajavad rohkem aega)
Serveeri köögiviljade ja salatiga.
Head isu ja toredat katsetamist!