Suussulav toorjuustukook

Leidsin internetiavarustest väga maitsva toorjuustukoogi retsepti, mida soovin jagada oma blogis. Retsept on mõeldud 24 cm diameetriga vormi jaoks.

Suussulava toorjuustukoogi tegemiseks läheb vaja:

  • 120g digestive küpsiseid
  • 50g sulatatud võid
  • 400g toorjuustu
  • 120g suhkrut
  • 200g hapukoor
  • 150ml vahukoor
  • 2 muna
  • 2 spl maisitärklist
  • 1.5 tl vanilli ekstrakti või vanillisuhkur
  • 1/4 sidruni mahla

Kõigepealt valmista koogi põhi:

  1. Pane või lõigud tassi, see järel aseta tass kaussi ja vala või sulatamiseks kaussi kuum vesi. Kiiremaks või sulamiseks kata tass taldrikuga.
  2. Nii kaua kui või sulab purusta teises kausis või köögikombainis küpsised. Paras suurus on väikesed küpsise tükid, mitte pulber!
  3. Võta vorm lahti ja aseta küpsetuspaberi lahti lõigatud leht üle põhja osa ning pane vorm uuesti kinni. Tõmba küpsetus paber äärtest nii, et vormi põhja jääks pingul küpsetus paber.
  4. Sega küpsised ja või oma vahel korralikult ära ja vala küpsetusvormi põhja. Aja supilusikaga laiali ja ümara poolega õrnalt silu vormi põhi ühtlaseks katteks.
  5. Mähi koogivorm alt fooliumiga.
  6. Pane vorm külma kuni koogi taigen valmis saab.

Järgmisena tee koogi taigen:

Saumikser on hea abimees koogitaigna segamiseks.
NB! Suure kiirusega taigna segamine teeb toorjuustu liiga vedelaks.

midagihingele.planet.ee – hea teada!
  1. Aseta kaussi toorjuust ning suhkur ja sega kuni toorjuust on muutunud paksuks massiks.
  2. See järel lisa 200g hapukoor ja sega rahulikult taignasse.
  3. Järgmiseks lisa taignale 150ml vahukoor ja sega õrnalt ühtlaseks massiks.
  4. Võta kauss ja löö lahti 2 muna. Klopi kahvliga munad lahti, et seguneksid taignaga kergemini ja see järel lisa taignale. Võid valada munad ka otse taignasse ja siis rahulikult taignale sisse segada.
  5. Lisa taignale ilma kuhjata 2 supilusika täit maisitärklist ja sega rahulikult taignasse, nii et ei oleks maisitärklise tükke.
  6. Lisa 1.5 teelusika täit vanilli ekstrakt või 8g vanillisuhkur ja jälle sega rahulikult sisse.
  7. Lõpetuseks lisa 1/4 sidrunit (keskmine) ja tee viimane rahulik, kuid korralik segamine.

Kobineeri ja pane ahju!

Õhumullide kätte saamiseks võid vaikselt vormi koputada vastu lauda.

midagihingele.planet.ee – hea nipp!
  1. Aseta ahjuplaat alt teisele kõrgusele ja kuumuta ahi 180C peale.
  2. Võta külmkapist koogivorm, aseta lauale ja vala taigen vormi.
  3. Kui ahi on kuum pane fooliumi mähisega koogivorm ahjuplaadile.
  4. See järel vala ahjuplaadiel 0,5l – 0,75l vett.
  5. Küpseta 180C kraadi juures 30min.
  6. Peale 30min vähenda kuumust 150C kraadini ja küpseta veel 30min.
  7. See järel lülita ahi välja ja lase koogil olla ahjus veel 1 tund.
  8. Võta kook ahjust välja ja lase jahtuda
  9. Enne tarbimist pane kook külma 6 tunniks.

Ongi kook valmis!

Koogi kõrvale sobib suurepäraselt maasika või vaarika toormoos.
Head maiustamist. 😊