Kosutav omlett köögiviljadega

Omlett on suurepärane hommikusöök ja hea viis alustada päeva. Kasuta võimalust teha omlett tervislikumaks ja lisa sinna köögivilju. Kirjutan ühest minu lemmik kombinatsioonist.

Omleti tegemiseks läheb vaja:

  • Suvikõrvits (umbes 50g).
  • Pool keskmist tomatit.
  • 2 vabaltpeetava kana muna.
  • Paar supilusikat vett.
  • Peale raputamiseks hakitud tilli ja peterselli.
  • Natukene Cheddar riivjuustu.
  • Praadimiseks 1 supilusikas oliivõli ja väike tükk võid.
  • Matisestamiseks Himaalaja soola ja purustatud musta pipart.

1. Ettevalmistus omleti tegemiseks

  1. Haki suvikõrvits ja tomat sobivateks tükkideks.
  2. Klopi lahti 2 muna kuid ära veel soola lisa.

2. Läheb omleti tegemiseks

  1. Kuumuta pann oliivõli ja võiga.
  2. Pane pannile suvikõrvits ja prae üks pool kuldpruuniks.
  3. Lisa hakitud tomat, maitsesta pipra ja natukese soolaga ning sega.
  4. Klopi munad uuesti läbi 1-2 spl veega ja maitsesta soolaga.
  5. Prae tomatit nii kaua kuni hakkab pannil närtsima.
  6. Vala lahti klopitud munad pannile ja soovi korral paiguta labidaga köögiviljad võrdselt pannil.
  7. Kui omlett on hakkanud hüübima lisa riivjuust ja kata pann kaanega paariks minutis.
  8. Kui juust sulanud ja munad küpsed pealt poolt raputa omletile maitseroheline.
  9. Lülita pliit välja ja tõsta pann kõrvale. Lase omletil järelküpseda ja jahtuda.

3. Serveeri omlett

  1. Serveeri omlett taldrikul või nagu mulle meeldib leiva peal koos lehtsalatiga.
  2. Valmista ette leivad pannes taldrikule ja asetades leiva peale lehtsalat.
  3. Lõika omlett kolmeks nagu Mercedese märk või neljaks veerandiks.
  4. Aseta labidas poole lahtilõigatud tüki alla, selleks et voltida suur tükk ilusti leiva peale.
  5. Naudi kosutavat hommikusööki.
    Head isu! 😊